Новини

Торти и натуральні шуби — унікальна і різноманітна насолода!

Перші торти з’явились в Італії, так як кондитерами там називали якраз тих, хто їх випікав (тортайо). Це вироби, які можуть бути різних форми і розміру, але обов’язково зовні оздоблені. Без оздоблення — це вже звичайний пиріг.

Торти поділяються на кілька видів:

  • ті, які випікаються цілком (не окремо коржі, які потім перемащуються кремом);

  • ті, в яких із тіста дно, боки і верх, а вся середина — начинка;

  • і з коржів та крему (які в нас найпоширеніші.

В залежності від вибраного виду використовується своя специфіка в приготуванні і виборі начинки.

Є також ще один варіант градації цих смачнющих виробів:

  • “Французькі” (з бісквітних або листових коржів різного кольору та смаку, які просочуються коньяком і перемащуються повидлом, варенням або кремом);

  • “Віденські” (з дріжджового тіста і з вершковими та молочними кремами, але коржі нічим не просочуються);

  • “Вафельні” (вафлі, перемазані шоколадом або згущеним молоком; готуються швидко і легко, але сухуваті і мають завжди схожий смак);

  • “Пісочні” (також печуться коржами, які між собою потім перемащуються переважно фруктовою начинкою; ситні, але трохи жирні);

  • “Рідкі” (коли в формі фрукти, горіхи і печиво заливаються кремом і добу застигають в холодильнику, потім витягаються і оздоблюються);

  • “Сирні” (назва говорить сама за себе: торт із сирно-мучної маси, яка випікається і оформлюється).

    Як видно, вибір великий. Можна експериментувати і пробувати робити щось новеньке, особливо господинькам, які люблять пекти і готувати взагалі.

Не слід забувати про те, що торти бувають не тільки солодкими, а й солоними. Наприклад, славнозвісний “печінковий” (коржі з печінки, перемащені майонезом і посипані зеленню) або поширений на Західній Україні м’ясний (коржі з м’ясного фаршу та картоплі перемащені соусами). Кухня дуже різноманітна, головне не попадати в рамки стереотипів. Постійно потрібно пробувати щось нове комбінувати, придумувати, винаходити. Інакше, кухня не така вже й цікава. До такої справи потрібно підкодити з мистецької точки зору і тоді Вам не буде рівних.

Кожній жінці хочеться приємно здивувати свого чоловіка, дітей, рідних. А як це краще зробити, якщо не приготувати якийсь кулінарний шедевр? Так от, все в Ваших руках! Головне знайти оригінальний рецепт і втілити його в життя. Хоча, як кажуть, найкращий рецепт — це “всього по трошки і на око”! Щось в цьому є! Головне, щоб “окомір” не схибив, а все решта — дрібниці. Тому пробуйте і не бійтесь, що щось може не вдатись. Головне — почати, а далі все піде “як по маслу”!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top
judi bola online daftar slot gacor online slot online pragmatic play slot server thailand