Перші торти з’явились в Італії, так як кондитерами там називали якраз тих, хто їх випікав (тортайо). Це вироби, які можуть бути різних форми і розміру, але обов’язково зовні оздоблені. Без оздоблення — це вже звичайний пиріг.
Торти поділяються на кілька видів:
-
ті, які випікаються цілком (не окремо коржі, які потім перемащуються кремом);
-
ті, в яких із тіста дно, боки і верх, а вся середина — начинка;
-
і з коржів та крему (які в нас найпоширеніші.
В залежності від вибраного виду використовується своя специфіка в приготуванні і виборі начинки.
Є також ще один варіант градації цих смачнющих виробів:
-
“Французькі” (з бісквітних або листових коржів різного кольору та смаку, які просочуються коньяком і перемащуються повидлом, варенням або кремом);
-
“Віденські” (з дріжджового тіста і з вершковими та молочними кремами, але коржі нічим не просочуються);
-
“Вафельні” (вафлі, перемазані шоколадом або згущеним молоком; готуються швидко і легко, але сухуваті і мають завжди схожий смак);
-
“Пісочні” (також печуться коржами, які між собою потім перемащуються переважно фруктовою начинкою; ситні, але трохи жирні);
-
“Рідкі” (коли в формі фрукти, горіхи і печиво заливаються кремом і добу застигають в холодильнику, потім витягаються і оздоблюються);
-
“Сирні” (назва говорить сама за себе: торт із сирно-мучної маси, яка випікається і оформлюється).
Як видно, вибір великий. Можна експериментувати і пробувати робити щось новеньке, особливо господинькам, які люблять пекти і готувати взагалі.
Не слід забувати про те, що торти бувають не тільки солодкими, а й солоними. Наприклад, славнозвісний “печінковий” (коржі з печінки, перемащені майонезом і посипані зеленню) або поширений на Західній Україні м’ясний (коржі з м’ясного фаршу та картоплі перемащені соусами). Кухня дуже різноманітна, головне не попадати в рамки стереотипів. Постійно потрібно пробувати щось нове комбінувати, придумувати, винаходити. Інакше, кухня не така вже й цікава. До такої справи потрібно підкодити з мистецької точки зору і тоді Вам не буде рівних.
Кожній жінці хочеться приємно здивувати свого чоловіка, дітей, рідних. А як це краще зробити, якщо не приготувати якийсь кулінарний шедевр? Так от, все в Ваших руках! Головне знайти оригінальний рецепт і втілити його в життя. Хоча, як кажуть, найкращий рецепт — це “всього по трошки і на око”! Щось в цьому є! Головне, щоб “окомір” не схибив, а все решта — дрібниці. Тому пробуйте і не бійтесь, що щось може не вдатись. Головне — почати, а далі все піде “як по маслу”!
You must be logged in to post a comment Login
Leave a Reply
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.